A interactive installation

Akzidenz Grotesk

De Akzidenz Grotesk is de grondlegger van de schreefloze lettertypes. Het is gemaakt voor zijn eenvoud en leesbaarheid. De AG is een van de best leesbare lettertypes. Ik wilde er voor zorgen dat de gebruiker van de interactieve tentoonstelling ziet hoe goed het is dat de Akzidenz Grotesk is ontstaan. Ik wil in mijn installatie laten zien aan de gebruiker hoe goed leesbaar het lettertype is.

In het Stedelijk Museum komen dagelijks honderden bezoekers, jong en oud. Het Stedelijk Museum heeft een grote expositie over het grafische vormgeving. In deze expositie wil ik een ruimte van 3 a 4 muren gebruiken om te laten zien dat de Akzidenz Grotesk is ontstaan voor de leesbaarheid. Op 1 muur komt informatie, op twee andere muren komen de installaties te hangen: de gebruikers moeten strijden (tegen elkaar), wie de Akzidenz Grotesk vinden tussen alle schreef letters.

Aan wie (doelgroep)

De tentoonstelling is vooral voor basis- en middelbare scholieren die met hun school naar het Stedelijk Museum komen om wat te leren over het grafische vormgeving. De games zijn makkelijk te gebruiken voor de kinderen en de informatie is redelijk simpel. Uiteraard kunnen de andere bezoekers het ook gebruiken.

The Process

End product